DET BEGYNTE SOM EN HOBBY

1970

Timeline dot

1970 årene er et tiår med nytenkning på flere områder. En av de mange nye tendensene er selvforsyning. Nanny Glerup blir inspirert av det. Hun ser potensialet og melder seg på et kurs i filting, På kurset lager hun et par tøfler til sin mann, Ove.

Tøflenes komfort og passform gjør at Ove går med dem overalt, og det får Nanny til at tenke på, om det er potensiale i disse tøflene. Oves begeistring for det håndlagde fottøy er derfor første skritt i retning av å utvikle vårt merke og en hel filosofi – glerups.

1985

Timeline dot

Sauene er de ekte heltene i vår historie. De kommer inn i bildet i 1985, når Nanny og Ove – til familie og venners store overraskelse – kjøper den nedslitte Thasdalsgård i Nordjylland. Stedet er økonomisk overkommelig, fullt av muligheter og blant de mange bygningene finnes en stall.

Nanny og Ove flytter inn, og umiddelbart etter flytter deres Gotlandske får inn i stallen. Med dette er alt samlet på et sted, og forutsetningene for det som senere blir glerups, er på plass. Gården er fortsatt i dag hovedkontor for virksomheten.

Sauene er fortsatt våre ekte helter. Vi produserer med respekt for mennesker, dyr og natur.

Klikk her for å lese mer

1993

Timeline dot

Nanny, som i mellomtiden har blitt 53, lager nå filtsko og -tøfler til familie og venner laget av Gotlandfårets skjønne ull. Alle elsker komforten og passformen, og det ligger til rette for, at dette kan bli en forretning. Nanny Glerup registrerer sitt firma, stiller ut på messer og mottar de første kundeordre.

I og med at alt blir laget for hånd, er produksjonen i begynnelsen begrenset. Til Nannys store ergrelse må hun for eksempel si nei takk til en svensk ordre på 200 par tøfler på grunn av begrenset kapasitet. For å forenkle produksjonen beslutter hun seg for å fokusere på én bestemt passform. Den brukes fremdeles, og er den foretrukne for avhengige glerup-fans over hele verden.

Vår design er ikke endret og en klassiker er født.

Klikk her for å lese mer

1995

Timeline dot

Det er tid for å introdusere ”The Old Lady”, vår trofaste karremaskin, som har aner tilbake til 1936. På en tur til England ser Nanny maskinen, og ser straks potensialet. Den kan sikre et sprang fremover i produksjonskapasiteten, og Nanny ønsker å kjøpe den med det samme. Heldigvis er Bodil fra banken, der hjemme, med på idéen. Hun får ordnet et lån på 50.000 kroner, slik at ”The Old Lady” kan bli hentet av familien Glerup. Hjemme blir maskinen brukt til at å øke produksjonskapasiteten, og å sikre en ensartet produktkvalitet.

Se vår video om, hvordan et par glerups blir produsert

2000

Timeline dot

Nanny Glerup, som nå er i 60-årene overvåker produksjonen og kvalitetskontrollen av glerups-produktene. Hennes dedikerte innsats gjennom årene har krevet sitt. Rygg og skuldre minner henne hele tiden om, at kompromissløst håndverk har en pris.

Nannys nye posisjon gir henne imidlertid mulighet for å arbeide med produktutvikling og å sikre, at glerups sitt DNA er solid integrert i firmaet, blant personalet og i hvert glerups-produkt, som blir sendt ut på markedet.

2005

Timeline dot

I det nye århundrede fører Oves første begeistring over filt-tøflene oss hele veien til Romania, hvor vi starter produksjon etter å ha utviklet en fabrikk fra bunden. Mens vi utvider vår geografiske tilstedeværelse, beslutter vi å trimme sortimentet ved å fokusere på tøffelmodellene: sko, støvler og slippers.

Allan kommer om bord som agent for Danmark og blir kort tid etter også medeier. Det er en dynamisk tid med ny fabrikk, økt produksjon, medeierskap og nye markeder, men Nanny Glerup står stadig ansvarlig for den originale kvalitet: Hvert eneste par glerups er fremstilt med omhu og dedikasjon.

2015-2017

Timeline dot

glerups er på vei til å bli et verdensomspennende merke. Brukerne setter pris på den 100% rene, naturlige ullen, håndverket og kvaliteten. I disse årene er virksomheten på en spennende, global reise langt fra Nordjylland. Vi gjennomfører for eksempel den største investering i virksomhetens historie – en ny produksjonslinje for ullbehandling fra Tyskland – og vi starter et samarbeid med ZQ Premium Wool fra New Zealand, for å sikre en stabil forsyning av ull. glerups Inc. blir etablert i USA, og en ny produksjonsbygning i Romania på 2.800 m2 er på tegnebrettet.

Likevel, vi glemmer aldri vårt formål og vårt DNA. Produktene blir løpende utbedret, og i 2017 introduserer vi gummisåle til alle voksne modeller.

2018

Timeline dot

Det er 25 år siden det første par glerups så dagens lys, så det er kanskje på tide å sette ned tempoet? Tvert i mot. Den ånd og fremdrift, som satte Nanny og Ove i stand til å forvandle en nedslitt gård til en suksesshistorie, er intakt. glerups er fylt med idéer, planer og potensiale.

Den nye produksjonsbygningen er godt på vei, og vi introduserer fargen Forest, inspirert av omgivelsene og naturen omkring Nanny og Oves hjem, som stadig er basen for våre aktiviteter.

2021

Timeline dot

Suksessen fortsetter. glerups selges over hele verden - fra Japan og Europa til New Zealand, Canada og USA.

2023

Timeline dot

De første glerups-tøflene ble laget som en kjærlighetserklæring for 30 år siden, og i dag kan vi heldigvis fortsatt glede oss over dem. Vi hører at vi har mange glerups-fans som setter pris på et par komfortable glerups. Alle aldersgrupper - fra den aktive surferen til de som elsker å slappe av og restituere seg i sofaen. Det finnes et par glerups for alle. Vi håper at alle kjenner den myke kvalitetsullen vår og setter pris på det gode håndverket og den tidløse designen.

Vår lidenskap kan merkes - vi håper at du kjenner på den samme lidenskapen.

Vår Nanny

Timeline dot

“Det er en riktig god følelse at vi har lykkes med alt som vi har kjempet for. Mange har fortalt meg at det har vært som et eventyr, og det kan jeg skrive under på. Som i et eventyr har vi vært igjennom utfordringer og harde tider for å nå frem til en lykkelig slutt. Jeg er takknemlig over at Jesper og Allan setter pris på alle de år med hardt arbeide, som Ove og jeg har investert i virksomheten, og jeg er overbevist om, at de kan fullføre, det som vi begynte. Det er et privilegium, at vi stadig den dag i dag kan følge virksomhetens fremgang, og både Ove og jeg er glade for, at gården stadig er sentrum for glerups ånd og kvalitet. “