FRA GÅRD TIL FOT

Det har alltid vært en klar målsetning å produsere alle våre produkter med omtanke for dyr, mennesker og naturen. Alle glerups modeller blir designet i Danmark og produseres på vår egen fabrikk i Romania. Vi etterstreber den høyeste kvalitet, og derfor forlanger vi også en streng kvalitetskontroll i produksjonen. Våre dyktige medarbeidere arbeider samvittighetsfullt, og er bevisste om våre og kundenes kvalitetskrav. Via vårt tette samarbeide med våre leverandører, kan vi alltid følge et par glerups hele veien fra sau til din fot.

Vår ullmiks

glerups startet med ull fra egne gotlandske pelsfår. I løpet av årene har vi funnet den perfekte miks av ull. Vi blander gotlandsk ull fra Danmark med kvalitetsull fra New Zealand, som lever opp til samme høye krav til ensartet kvalitet og dyrevelferd som glerups. Det anvendes 100% ren naturlig ull til tøflene, som enten har en såle av mykt lær eller naturgummi (bortsett fra babyskoene, som ikke har noen yttersåle).

Ull er temperaturregulerende

Mange bruker ull for å holde varmen, men faktisk kan ull også være med på å holde kroppen kjølig. Det skyldes, at ullen absorberer fukt uten at fukten kjennes – til forskjell fra syntetiske fibre eller bomull. Det er særlig fordelaktig om sommeren, når det er varmt. På denne måten kan man altså holde seg tørr på føttene, selvom man svetter.

- Ull har alltid vært brukt av både barn og voksne. Ullen har en helt naturlig evne til å tilpasse seg kroppens behov i all slags vær, ullen justerer seg dessuten etter inneklimaet i et rom. Ullen er derfor med på å skape generell velvære året rundt, både inne og ute, forklarer Hadleigh Smith, Market Development Manager, New Zealand Merino Company, som leverer den newzealandske ullen til glerups tøflene.

Ull er selvrensende

Ull er et naturprodukt med selvrensende egenskaper. Det skyldes ullens naturlige fettstoff, lanolin. Når sauen blir våt, skapes det en prosess mellom lanolinen og sauens naturlige basiske salter, som tilsammen danner en naturlig såpe, som vasker ullen ren. Vi har i noen grad glede av de samme egenskapene, når ullen er omdannet til en genser eller et par tøfler. Det er derfor ikke nødvendig å vaske ullprodukter særligt ofte – faktisk har de godt av bare å bli luftet. Nok en fordel for deg og naturen.

Les mer om hvordan du steller dine tøfler

Ull puster

Ull er ikke bare svetteabsorberende, ullen puster også. Ull lar huden puste, og derfor kan man ha ull på, når man er aktiv i skogen, på stranden eller hjemme i hagen. Ullen transporterer fukten vekk fra kroppen. Det gjelder selvsagt også føttene. Man skal være oppmerksom på, at ull fungerer best mot bar hud. Vi anbefaler derfor, at man bruker glerups tøfler barbent.

Fem gode grunner til å bruke ull hele året

1. Holder deg varm i kulden og kjølig i varmen
2. Absorberer fukt og holder dine føtter tørre
3. Beskytter mot lukt
4. Behagelige og myke å ha på – klør ikke
5. 100 % ren naturlig ull – godt for mennesket, naturen og dyr

Du har tidligere kigget på