GLERUPS FYLlER 30 ÅR

Den første glerupstøffelen blei laget med kjærlighet til én person for 30 år siden, i dag kan vi alle heldigvis stadig nyte dem.

Vi opplever at svært mange forskjellige mennesker setter pris på et par nydelige glerups.  Fra eldre til unge – fra den aktive surfer og til dem som elsker hygge i sofaen. Det finnes et par glerups til alle. Vi tror på at alle kan merke den bløte kvalitetsullen, verdsette vårt gode håndværk og den tidsløse designen.

INSPIRERT AV NATUREN

TAKk

Jeg kan ikke helt forstå, at det er 30 år siden vi grunnla glerups - hvilken reise – fra mitt hobbyprojekt til et globalt brand. Jeg er meget takknemmlig for alle menneskene som har støttet oss opp gjennem disse årene. Vi skylder en stor takk til alle våre loyale glerups-fans.
TAKK!

Jeg gleder meg til de neste 30 år ;-)

Nanny glerup, 2023

NYE FARVER SAND, NORTH SEA OG WHITE

MER ENN 30 ÅRS UTVIKLING

I løpet av årene har vi fundet den perfekte mix av ull. Vi blander gotlandsk ull fra Danmark med kvalitetsull fra New Zealand, ull som lever opp til samme høye krav til ensartet kvalitet og dyrevelferd som glerups. Det anvendes 100% ren, naturlig ull til tøflene.

1970

1970 årene er et tiår med nytenkning på flere områder. En av de mange nye tendensene er selvforsyning. Nanny Glerup blir inspirert av det. Hun ser potensialet og melder seg på et kurs i filting, På kurset lager hun et par tøfler til sin mann, Ove.

Tøflenes komfort og passform gjør at Ove går med dem overalt, og det får Nanny til at tenke på, om det er potensiale i disse tøflene. Oves begeistring for det håndlagde fottøy er derfor første skritt i retning av å utvikle vårt merke og en hel filosofi – glerups.

1985

Sauene er de ekte heltene i vår historie. De kommer inn i bildet i 1985, når Nanny og Ove – til familie og venners store overraskelse – kjøper den nedslitte Thasdalsgård i Nordjylland. Stedet er økonomisk overkommelig, fullt av muligheter og blant de mange bygningene finnes en stall.

Nanny og Ove flytter inn, og umiddelbart etter flytter deres Gotlandske får inn i stallen. Med dette er alt samlet på et sted, og forutsetningene for det som senere blir glerups, er på plass. Gården er fortsatt i dag hovedkontor for virksomheten.

Sauene er fortsatt våre ekte helter. Vi produserer med respekt for mennesker, dyr og natur.

1993

Nanny, som i mellomtiden har blitt 53, lager nå filtsko og -tøfler til familie og venner laget av Gotlandfårets skjønne ull. Alle elsker komforten og passformen, og det ligger til rette for, at dette kan bli en forretning. Nanny Glerup registrerer sitt firma, stiller ut på messer og mottar de første kundeordre.

I og med at alt blir laget for hånd, er produksjonen i begynnelsen begrenset. Til Nannys store ergrelse må hun for eksempel si nei takk til en svensk ordre på 200 par tøfler på grunn av begrenset kapasitet. For å forenkle produksjonen beslutter hun seg for å fokusere på én bestemt passform. Den brukes fremdeles, og er den foretrukne for avhengige glerup-fans over hele verden.

Vår design er ikke endret og en klassiker er født.

2000

Nanny Glerup, som nå er i 60-årene overvåker produksjonen og kvalitetskontrollen av glerups-produktene. Hennes dedikerte innsats gjennom årene har krevet sitt. Rygg og skuldre minner henne hele tiden om, at kompromissløst håndverk har en pris.

Nannys nye posisjon gir henne imidlertid mulighet for å arbeide med produktutvikling og å sikre, at glerups sitt DNA er solid integrert i firmaet, blant personalet og i hvert glerups-produkt, som blir sendt ut på markedet.

2005

I det nye århundrede fører Oves første begeistring over filt-tøflene oss hele veien til Romania, hvor vi starter produksjon etter å ha utviklet en fabrikk fra bunden. Mens vi utvider vår geografiske tilstedeværelse, beslutter vi å trimme sortimentet ved å fokusere på tøffelmodellene: sko, støvler og slippers.

Allan kommer om bord som agent for Danmark og blir kort tid etter også medeier. Det er en dynamisk tid med ny fabrikk, økt produksjon, medeierskap og nye markeder, men Nanny Glerup står stadig ansvarlig for den originale kvalitet: Hvert eneste par glerups er fremstilt med omhu og dedikasjon.

2015-17

glerups er på vei til å bli et verdensomspennende merke. Brukerne setter pris på den 100% rene, naturlige ullen, håndverket og kvaliteten. I disse årene er virksomheten på en spennende, global reise langt fra Nordjylland. Vi gjennomfører for eksempel den største investering i virksomhetens historie – en ny produksjonslinje for ullbehandling fra Tyskland – og vi starter et samarbeid med ZQ Premium Wool fra New Zealand, for å sikre en stabil forsyning av ull. glerups Inc. blir etablert i USA, og en ny produksjonsbygning i Romania på 2.800 m2 er på tegnebrettet.

Likevel, vi glemmer aldri vårt formål og vårt DNA. Produktene blir løpende utbedret, og i 2017 introduserer vi gummisåle til alle voksne modeller.

2018

Det er 25 år siden det første par glerups så dagens lys, så det er kanskje på tide å sette ned tempoet? Tvert i mot. Den ånd og fremdrift, som satte Nanny og Ove i stand til å forvandle en nedslitt gård til en suksesshistorie, er intakt. glerups er fylt med idéer, planer og potensiale.

Den nye produksjonsbygningen er godt på vei, og vi introduserer fargen Forest, inspirert av omgivelsene og naturen omkring Nanny og Oves hjem, som stadig er basen for våre aktiviteter.

2021

Suksessen fortsetter. glerups blir nå solgt over hele verden – fra Japan og Europa til New Zealand, Canada og USA.

2023

Fabrikken i Romania står ferdig. Vi feirer at det nå er 30 år siden det første par glerups.

glerups i dag


I dag nyter mange avhengige verden over den daglige dose av glerups - 100% ren, naturlig ull. Det kan merkes helt ned i føttene, at tøflene er skapt med kjærlig omsorg fra sau til fot.

glerups selges over hele verden – fra Japan og Europa til New Zealand, Canada og USA.