RESTULL OG -SKINN FÅR NYTT LIV

Projekt Zero Waste

Våre verdier handler om å utøve kvalitetshåndverk med dyp respekt for mennesker, natur og dyr.
Dette er gjennemgående fra gård til fot. Og noen ganger gjelder det ikke bare produkter til føttene.

RESTULL OG -SKINN FÅR NYTT LIV

Vi nyttiggjør oss av restull og -skinn til nye produksjoner, og til våre egne merkelapper, samt gaveartikler, materialer til butikker og partnerskap. F.eks. har vi sammen med Lübech Livingskapt en kolleksjon av lekre interiørelementer til hjemmet. Og med Mæglerhuset lagde vi, Quietzy, et ullfiltet Yatzy-sett. Dette er prosjekter, som gir strategisk mening for begge parter, hvor vi i fellesskap handler på vegne av vår målsetting om å redusere restavfall og ta vare på naturen.

FORDI DET GIR MENING

Helt grunnleggende arbeider vi med å optimalisere produksjonen og investere i den rette teknologien, for å unngå så mye svinn som mulig. Når vi kan bruke restmaterialer til å lage elegante designs i andre former enn tøfler, så gir det ennå mer mening.


”Vi arbeider målrettet med å bruke rubb og stubb fra våre nøye utvalgte produksjonsmaterialer.
Dette har også alltid vært Ove og Nanny’s filosofi, og er nå dypt innarbeidet i vårt DNA. Hele vår verdikjede er bygget opp med respekt for mennesket, dyr og natur.
Vi arbeider hele tiden med å effektivisere og oppgradere vår produksjon og våre produkter – reisen stopper aldri, og vi går aldri på kompromis med vårt DNA.”

Allan Timm, glerups

Glerups verksted

Hver gang vi starter opp et nytt prosjekt, så går vi på jakt etter trerester, gamle møbler og hva vi ellers kan finne her på Farmen. Hyllene i vårt showroom er laget av trerester fra det gamle hønsehuset. Våre logo-skilt og ½-sko er gamle rester fra Ove’s verksted. For oss er det meningsfullt å gjenbruke og forlenge levetiden på tre-materialer – og så gir det oss det visuelle utseende, som vi ønsker oss.

Les om regenerativt landbruk i Respekt for naturen

Les om Vårt ansvar